Rüyada İbadet görmek

Rüyada İbadet görmek ile alakalı tabirler aşağıda yer almaktadır. Kaynaklara göre sıralanmıştır.

Osmanlica bilen eleman lazim.. Tikla detaylari oku!

İhya: Şartlarına uygun olarak dini vecibelerinden birini yahut birkaçını yaptığını görmek dünya ve ahiret hayırlarının meydana gelmesine, istikamet doğruluğuna ve iç huzuruna, Uygunsuz ortamda yahut noksan bir şekilde ibadet etiğini görmek noksanlığa ve kusurllu durumlara, Dinen caiz olmayan bir şekilde ibadet ettiğini görmek sapıklık ve hüsrana, İslamın emrettiği ve hoş gördüğü her çeşit farz, vacip ve nafile ibadetler müjdeye, kurtuluşa, Allah Teala'dan gelecek yardım ve ihsana delalet eder.


Diyanet: Bir kimsenin rüyasında her ne şekilde olursa olsun Allah'a ibâdet ettiğini görmesi; o kimsenin ergeç hayatta doğru yolu bularak saadete ve huzura kavuşacağına, dînî görevlerini yerine getirdiği takdirde âhirette de aziz olacağına delalet eder. Rüyanızda ibâdet edilmesi caiz olmayan bir şeye karşı ibâdet ettiğinizi görmeniz; işlerinizin ters gideceğine ve Allah'ın gazabına uğrayacağınıza, rüyanızda ibâdet edilmesi yasak edilmiş bir yerde ibâdet ettiğinizi görmeniz; birtakım münafıkların nifakına ve dedikodularına maruz kalarak manevî zararlara uğrayacağınıza yorumlanır. Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Allah'a tövbe ettiğini görmesi; o kimsenin mala, rızka ve evlâda nail olacağına, kişinin rüyasında Allah'a hamd ve şükür ettiğini görmesi; o kimsenin bol rızka ve nimete kavuşacağına işaret eder. İbâdet beş şekilde tabir edilir: Allah'a yaklaşmak, tarikata giriş, müjde, düşmana karşı Zafer ve kurtuluş.


Seyyid Süleyman: Rüyada Allah'a ibadet etmek; doğru yol üzerinde olup dünya ve ahirette hayırla karşılaşmaktır. Caiz olmayan bir şeyle ibadet eden dalalete düşer. İki cihanda hayırdan mahrum olur. İbadette kusurlu davranmak; günaha, münasip olmayan bir mekanda ibadet etmek; fesada, itikafta(*) bulunduğunu görmek; dünya işlerinden uzaklaşmaya delalettir. Allah-ü Teala Hazretlerinin adını zikretmek; her türlü üzüntü ve fenalıktan kurtulmaya işarettir.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla yorumluyor: Allah'a yakın olmak, doğru yol üzerinde bulunmak, melike nasihat etmek, müjde, kurtuluş ve zafer.
Ebu Said'ül Vaaz diyor ki: Allah'ü Teala'dan af dilediğini gören; mal ve evlatla rızıklanır.
Namazını bitirdikten sonra, Allah'tan af dileyerek yüzünü kıbleye çeviren kimsenin duası kabul olur. Şayet yüzü kıbleye doğru değilse, bir günah işler. Fakat, tevbe eder. İstiğfar etmek üzereyken susan, müslüman gibi görünüp, küfre sapar. Bir kadının rüyasında tevbe et denildiğini görmesi, fuhuşla itham edileceğine işarettir. Sübhanallah demek; hiç ümit etmediği şekilde üzüntüden kurtulmaktır. Lailahe İllallah ve Sübhanallah demeyi unutmak, keder, uzun süreli hapis veya ibadeti ihmal etmekle yorumlanır. Cenab-ı Hakk'a hamd ettiğini gören, dininde hidayete ulaşır, nura gark olur. Kuvveti ve ni'meti artar. Layıksa vali olur.