Rüyada Ağlamak görmek

Rüyada Ağlamak görmek ile alakalı tabirler aşağıda yer almaktadır. Kaynaklara göre sıralanmıştır.

Osmanlica bilen eleman lazim.. Tikla detaylari oku!

İhya: Yüksek sesle ve üstünü başını yırtarak ağlamak , rüya sahibinin uyanıkken de ağlamasına, Sessizce ağlamak yağmur ve berekete, rahmete ve Allah korkusuna, sevinç ve sürura delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Gözyaşı.)


Diyanet: Bir kimsenin rüyasında kendisini sessizce ağladığını görmesi; o kimsenin keder ve üzüntülerinden kurtulması ile tabir edilir. Rüyasında bağırarak ağladığını görmesi; bulunduğu yerin halkının bir musibete uğrayacağına, ağlamadığı halde gözlerinden yaş aktığını görmesi; o kimsenin muradına ereceğine, ağladığını fakat gözlerinden yaş akmadığını görmesi; Ümit ettiği şeyden ümidinin kesileceğine, ağladığını fakat gözlerinden yaş yerine kan aktığını görmesi; elinden kaçırdığı fırsata üzüleceğine ve günahlarından dolayı tövbe etmesi gerektiğine yorumlanır. Ebu Saîd el-Vâiz şöyle der: "Bir kimsenin rüyasında, tanıdığı bir kimsenin öldüğünü ve bundan dolayı da ağladığını görmesi; o rüyanın görüldüğü gibi çıkmasına, ölüm yönünden musibete ve üzüntülerin husulü ile tabir olunur. İnsanların vefat eden bir vali için feryat edip ağladıklarını ve elbiselerini yırttıklarını görmeleri; öldüğü görülen valinin insanlara zulüm yapacağına işarettir. " Kirmanı şöyle der: "Bir kimsenin kendisini rüyasında ağladığını görmesi; o kimsenin çok sevineceğine, eğer ağlama bağırarak ah vah şeklinde ise bir musibete uğrayacağına, ağlamaktan dolayı gözlerinin yaşla dolu olduğunu ve fakat dışarıya çıkmadığını görmesi; helâlinden mal kazanacağına işaret eder. Gözlerinden akan yaşın sıcak olması; keder ve üzüntüye, sıcak olmaması ise üzüntülerin yerini sevincin alacağına delalet eder." Câfer-i Sâdık şöyle der: "Rüyasında ağladığını ve sonra da güldüğünü gören kimsenin Allah bilir vefatı yaklaşmıştır." İmam-ı Nablusî şöyle der: "Eğer rüyada ağlamak Allah korkusundan, Kur'an dinlemekten veya işlenen günahlara pişmanlıktan dolayı ise, rüyayı gören kimsenin üzüntülerinin yerini sevincin alması ile yorumlanır. Ağlamak, Allah'tan korkmaya, rahmetin inmesine, muhtaç kimseler için yağmur yağmasına işaret eder."


Nablusi: Rüyada yüksek sesle bağırarak, yahut elini yüzüne vurarak, söz söyleyerek, cep ve yakasını yırtarak ağlaması, uyanıkken bu şekilde ağlaması ile tabir edilir. Eğer ağlaması Allah korkusundan, Kur'ân dinlemek veya günahlarını hatırlamak pişmanlığından dolayı ise, rüya sahibinin ferah ve sevinçli olması, hüzün ve kederinin gitmesi ile tabir edilir. Ağlamak, Allah'tan korkmaya, rahmetin inmesine, muhtaç olan kimseler için yağmur yağmasına delâlet eder.


Seyyid Süleyman: Rüyasında sakin sakin ağladığını gören, gamdan kurtulur. Bağırarak ağlamak; o mahalde oturanlar için iyi değildir. Musibet (felaket) habercisidir. Ağlamadığı halde gözlerinden yaş aktığını gören, muradına erer. Ağladığını fakat, gözlerinden yaş gelmediğini gören, ümit ettiği şeyde hayal kırıklığına uğrar. Ağladığı sırada gözlerinden yaş yerine kan geldiğini gören, elinden kaçır-dığı fırsat yüzünden pişman olur. Günahlarına tevbe eder.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Rüyasında tanıdığı bir insanın vefat etmesinden dolayı feryat ettiğini görenin rüyası, aynen çıkar.
Ayrıca öldüğünü gördüğü kişi yüzünden felakete uğrar. Halk, kendisini ayıplar. Ahalinin vefat eden bir vali için feryat figan ağladıklarını görmek; o valinin zalim davranacağına işarettir. Halkın cenazesinin arkasından sükunetle ağladıklarını görmek ise, insanların bu vali sayesinde sevineceklerine delalet eder.
Kirmani şöyle diyor: Rüyasında ağladığını gören, büyük bir rahata çıkıp sevinir. Fakat, bağırarak, inleyerek ağlayan felakete uğrar. Gözlerine dolan yaşın, dışarıya akmadığını gören; helal mal kazanır. Soğuk gözyaşı; üzüntüden feraha çıkmaya, sıcak gözyaşı; kederlenmeye işarettir.
Cafer-i Sadık: "Ağladıktan sonra güldüğünü görenin eceli yakındır" diyor.
Bazı tabirciler, sessiz sakin ağlamak; ferah ve sevinçtir demişlerdir. Bu defalarca tecrübe edilmiş bir rüyadır. Arkası mutlaka hayırdır.


Guncel: Rüyada ağlamak; sevinçli bir habere, hüzün ve kederden kurtulmaya delalettir.