Rüyada Minare görmek

Rüyada Minare görmek ile alakalı tabirler aşağıda yer almaktadır. Kaynaklara göre sıralanmıştır.

Osmanlica bilen eleman lazim.. Tikla detaylari oku!

İhya: İnsanların arasını bulan, onları hayırlı olan şeylere çağıran kimseye, kadri yüce olan bir zata, imam ve müezzine, postacıya yahut bakana, kişinin hanımına, Minarenin yıkılması bu özellikleri olan kimsenin vefatına yahut orada yaşayanların hallerinin değğişmesine, Ahşap bir minareye çıkıp orada ezan okuduğunu görmek olumsuz şartlara rağmen yükselmeye yahut yöneticilik ve kuvvete, Minare kandili cami hizmetçisine, alem bu hizmetçinin başına, Minarede tesbih ve tehlille muşgul olmak züntü ve kederden kurtulmaya delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Ezan.)


Nablusi: Minare görmek, insanların arasını bulmaya ve halkı dince iyi olan şeylere hidayete davet eden bir kimseye delalet eder. Rüyada minarenin yıkıldığını görmek, o kimsenin öleceğine ve şöhretinin unutulmasına veya o semt halkının perişanlığına ve durumlarının değişmesine delalet eder. İçinde Cuma namazı kılman mescidin minaresi, postacı veya insanları din ve hidayete davet eden birisidir.
Bir kimse rüyada minareden bir kuyu içine düştüğünü görse, o kimsenin mütedeyyin ve güzel bir hanımı olduğu halde onun üzerine yaramaz ve şerli bir kadınla evlenmesine veya kendisinin devlet ve nimetinin gitmesine delalet eder.
Rüyada ağaçtan yapılmış bir minareye çıktığını ve orada ezan okuduğunu gören kimse, velayet, kuvvet ve nifak içerisinde yücelir. Minarede Allah (C.C.)'ı teşbih ve tehlil ettiğini gören kimse, şöhrete ve dünyada yüceliğe erişir. Onun bu teşbihi ise Allah (C.C.)'m onu kurtaracağı üzüntü ve kederidir. Minare vezire (bakana) delalet eder. Bazan da minare o minarenin müezzinine delalet eder.


Seyyid Süleyman: Bu rüya, devlet idarecileriyle ve hakimlerle yorumlanır.
İbn-i Şirin minare görmeyi, tamir etmeyi ve onu inşa etmeyi, hayırla, hayırlı insanlarla ve böyle bir toplulukla yorumluyor. Minare yıkmak ise, iyi değildir. Rüya sahibinin kötü amelleri yüzünden bir İslam cematinin dağılacağına işarettir. Bir minarenin sebepsiz yere devrilmesi, harap olması; oradaki halkın dağılmasına veya müezzinin vefatına delalettir.
Kirmani bir bölgeye yeni bir minarenin yapılmasını, o civara büyük bir zatın gelmesiyle yorumluyor. Minare alemi bakırdan ise, devrin idarecisi zalimdir. Gümüş veya altın alem, merhametli bir idareciye işaret eder. Ağaç alem-i minare; devlet idarecisinin kararsızlığına, gaddarlığına ve yalancılığına delalet eder.
İbn-i Fuzale'ye göre taş minare; sultan ile, kerpiç minare; onun yardımcıları ile, tahta minare ise; alçak bir adam ile tabir olunur. Minarenin üzerinde yemek görmek; devletin zulmüne işarettir. Minarede kandil sıraları dizildiğini görmek; o bölge hakiminin kudretindeki artışı ifade eder. Bu sıraların kaldırıldığını gören padişaha yakın olur.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla yorumluyor. Sultan, kıymetli bir insan, imam ve müezzin.
Abdulgani'en Nablusi'ye göre minare görmek; halkı hidayete davet eden bir şahısla tabir edilir. Minarenin yıkılması; böyle bir şahsın vefatına, isminin unutulmasına işaret eder yahutta o bölge halkı arasında ikilik çıkar.
Minareden kuyuya düşen, iyi bir kadınla evli olduğu halde, ahlaksız bir kadınla beraber olur veya itibarını kaybeder. Tahta bir minarede Ezan okuyan, nifak (ikilik) çıkararak makam elde eder. Minare üzerinde ayakta durup, Allah'ı zikreden, mevki ve şöhret kazanır, sıkıntıdan kurtulur.
İbn-i Kesir ile Nafi'de, minareyi başbakan ve müezzin ile yorumluyor.