Rüyada Kıl görmek

Rüyada Kıl görmek ile alakalı tabirler aşağıda yer almaktadır. Kaynaklara göre sıralanmıştır.

Osmanlica bilen eleman lazim.. Tikla detaylari oku!

İhya: İnsan vücudunda görülen kıllar uzun ömre, mal ve dünyalığa, a mal şekilde kılanmak borçlanmaya, Kıl satmak dünyayı ahirite tercih etmeye, dine önem vermemeye, Hayvan kılları rızık ve mala delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Yün.)


Seyyid Süleyman: Vücudun kıl bitmeyen yerlerinde kıl görmek; borçlanmaya fakat, Allah'ın yardımıyla bunu ödemeye delalettir. Koltuk altı ve kasık tüylerini traş etmek dindarlıktır. Bir rivayete göre, koltuk altını traş etmek arzuya kavuşmaktır. Bu kılları yolmak, daha iyidir. Koltuk kıllarının uzaması, dinin mekruh saydığı, çirkin gördüğü bir fiili işlemektir. Kasık tüylerinin uzaması ise musibettir veya şehvete mağlup olmaktır. Kasık tüylerini yolan; ya para cezası verir yahutta malını israf eder. Hamam otu kullandığını gören, zenginse; malı gider veya parasını bir emlaka yatırır. Fakirse; feraha çıkar. Şayet kıllardan bir kısmını temizlerse, malının bir parçası elinden gider. Başka bir kavle göre şerefini kaybeder, zenginliği devam eder.
Kasığı usturayla traş etmek iyidir. Rüya sahibi kadınsa, kocasından hayır görür. Koltuk altı kıllarının haddinden fazla uzaması, evlat ile yorumlanır.
Bazı tabirciler demişlerdir ki: Kasık kıllarını görmek; zarardır. Ancak, rüyayı gören kadınsa, iyidir. Bir rivayete göre, kadının kasık tüylerini kesmesi; üzüntüdür.
Göbeğinde yahut arkasında kıllar gören, itibardan düşmesine sebep olacak bir harekette bulunur. Vücut kıllarının örülecek derecede uzaması, ticaret yoluyla büyük servet elde etmektir. Bu kılların dökülmesi, mal kaybıdır.
İbn-i Kesir diyor ki: Dili üzerinde kıl bittiğini gören; ilim, hikmet, şairlik, güzel konuşma gibi kabiliyetler kazanır.
Bu kılların çok uzun olması, üzüntü ve sıkıntıdır. Tabirciler vücut kıllarını umumiyetle mal olarak yorumlamışlardır. Bunun deliklerinde ve kulaklarda kıllar görmek; fazla uzun olmaması kaydıyle iyidir. Yok edilmesi uygun olmayan kılları traşlamak yahut koparmak hayır sayılmaz.
Hayvan kıllarına gelince, eti yenen hayvanların kılları helal mal; eti yenmeyenlerinki haram maldır.